OLLE`S PROMOE JAO!

de kanske inte är den bästa eller den finaste eller egentligen bra i huve taget men som en gammal man en gång sa till mej ``så länge de finns nån som suger så kanske du duger`` djupa ord av honom strax efter han sa de dog han och ja lovade att fögylla hans önskan..

Sparvdags !

"97..98..99..100!  nu kommer jaaaaaag!",  nu är Alexander "Sparven" Hermanssons showreel för 2010 färdig, för er som missade det så ska vi skicka in dom för att kvala in oss till en voltar-tävling som hålls i sommar någongång som RedBull har anordnat. Martins och Olles dyker upp om någon dag eller 3.


 

Se nu till att ha en förblöjjligt klatchig helg !!      HOI !


NY KAMERA!

"Pissgammal-och-tråkig-kamera-från-skolan-mon utvecklas tiiiiiill...  PHAOEW!    NY-FET-HD-KAMERA-FÖR-8-LAXAR-I EN LAX-ASK-MON"  !!    Det är ett jaevligt stort kliv för oss ut i trollskogen så att säga, vi har knappt hunnit pröva den nya kameran men vi har ett kort litet klippt i alla fall. Om våran extremt, ytterst, nogrannt, exakta plan går som den ska så kommer vi även att köpa ytterligare en ny och rolig kamera.

Våra individuella gympatrailers är klara galet snart också!
Vi har även kommit en bra bit på manuset inför en av sommarens stora filmer som vi vill göra.. Det kommer att bli en Action Film denna gång, SIR YES SIR!  Det ryktas att några utav skådespelarna kommer att vara Frihetsgudinnan, Batman, Svampbobs Fyrkants farmors styvkatt och bloggaren Kissies runda pojkvän som skällde ut oss på krogen för inte så längesen..   FAAAAST det är ju bara rykten..  Dom säger så mycket nu förtiden.. Det var bättre förr, när världen var svartvit och i 2D.


Adjö då fröken !

Färdighelgad

God Jul i förskott!
Då var helgen över, snart sommarlov som in i gammelfarmors kattmat!
Vi har massvis med filmidéer framför oss, nu på senare tid så har vi inte haft tid att filma ordentligt, men mycket är på gång. Våra individuella gympatrailers är snart fettsson färdiga. OCH !   En förgrisligt underbar nyhet är att vi kommer att köpa nya filmkameror riktigt snart som äger barbapappa ur dom gamla vi har kört med! 
Från helgens saga så fick jag bara med mig två bilder som var på Olle och Martins öron, dom fick en impulsattack om att dom skulle pierca sina o-piercade öronsnibbar med tandpetare, det är tydligen mode inför sommaren.

Tandpetare i örat tandpetare i öratSen hittade jag två roliga stunts på datorn av Martin som jag klippte ihop, lite skojjselimojjsigt att tjuvkika lite på såhär på Måndagskvisten.

 

Dagens Summering: Snart är 3 korta gympafilmer klara, snart köper vi nya feta kameror, vi har massvis med nya filmidéer.

Dagens Ordspråk: "Du skall ikke dömma pansionären efter dens permobil"

CIAO !!


Wallen 2010 !

OI MATE !
De senaste typ 4 åren så har vi alltid byggt lite roliga grejer på Martins tomt runt hans studsmatta.
Typ höga ställningar och plattformar man kan hoppa ifrån, ramper, vattenkanor, snowboarddrops och lite sånt roligt.
I år är vi redan ganska färdiga med bygget, det är en stor ställning med två lodräta väggar som lutar. SÅ!  Dagens matematik:  Studsmatta + lekställning bredvid = Bääm Chica Bhäm Whääm!  Vi får väl se om vi filmer nånting från den i sommar. VI FÅR SE SA JAG! I år heter bygget Wallen. Och längst uppe på ställningen sticker det upp en björk som Alex ritade ett ansikte på, den heter BjörkBörje. Det kan vara bra att veta det, ifall ni ska vara med på Vem Vill bli Miljonär och frågan "vad heter björken på Martins tomt?".

På tal om struts-svett, så skulle vi äta middag hos Martin höromdagen. Som den kockelikock han är så bestämmer han att vi ska göra VÅFFLOR!  Det började bra men sen spårade det ur direkt, vi hällde i dubbelt så mycket smet i våffeljärnet än man skulle ha så det började rinna utanför igenom järnet, och sen kom vi på den förbrumligt einstein-inspererande idén att använda våffeljärnet som en mikro, så vi testade att lägga i ett helt äpple och lite kartongbitar i järnet. Efter lite tjock rök och skarrig lukt så var dom klara, VOILA!  Undrar om man ska sälja in den maträtten till Nobelfesten ??  Det blev dock MISSION IMPOSSIBLE att diska rent våffeljärnet så det slutade med att Martin stoppade in hela järnet med sladden och allting in i DISKMASKINEN Haha ?!  Man lär sig något nytt varje dag!
Eller som det kända ordspråket lyder..  "Du skall icke köpa ett nytt skohorn bara för att din granne har firat jul med brevbäraren".   
HOI !

bygger bygger bygger Bygger bygger bygger bygger järnet

Flip dag i stan !

NU börjar solen nyktra till ordentligt känner man! 
Man blir ju taggad så fort man bara vaknar på morgonen, så det började bli dags att dra ut och volta lite kände vi.
Det är nämligen på följande vis också att såhär va, lyssna noga nu, det är en FET tävling som hålls varje år som heter RedBull Art of Motion, som är en Freerunning tävling typ, och man måste kvala sig in dit genom att skicka in filmer på sig själv där man voltar. Så vi tänkte pröva i år, vi filmade en del volter runt i Stockholm som vi tänkte klippa ihop till varsin film sen och skicka in.. Man får hålla tårna på att vi kommer med !

I stan så vare 200 grader varmt!
Vi voltade på massa gräsmattor, nerför trappor och randomhöjder, Alex voltade över en uteliggare som sov på en gräsmatta i vinterjacka (hajja vilken svett-odling det måste ha varit innanför den), Martin gjorde wallflip mot pendeltåget, Niklas cyklade lite på marken, Vi matade svanar med chickenbits (kannibalvarning!).
Som tur var så fotade vi en liten skvätt också. Det är bara att klicka på fotona med den vänstra musknappen så poppar dom upp större o finare !

Team ja Olle flip Team Bild Volt över shit Alex nått Martin bulldogNiklas cyklar Alex över uteliggare Alex gör sådär Alex voltar lite Alex hoppar ner Martin jumparsuper hoppet Martins wall mot tåg

Våra filmer kommer upp när dom är färdiga !

Inspelning på Dansfestival !

Gokväll i efterskott!
Den här helgen har varit lite extra cool, Alex och Olle fick genom skolan vara med och hjälpa till att filma och redigera ihop kortfilmer åt ett produktionsbolag om en Dansfestival som heter Urban Connection som hålls i Stockholm. Vi vandrade runt där och filmade massa cpballa dansare och intervjuade några av dom.
Fler bilder och filmer från festivalen lär dyka upp på bloggen lite senare.
En av dansarna var Baby Bang som var en av finalisterna på TALANG 2007,
Alex var tvungen att krama honom så fort han såg honom.
En annan kändis som vi såg där var Simon från Paradise Hotel, men verkade bara
vara ute på promenad.. Inte fan lyckades vi få någon kram av honom.. Bättre lycka nästa gång!Olle som kamera man
Såhär såg Olle ut under filmandet. Vi kom fram till att den hemliga ingrediensen till att se ut som en såndär ULTIMAT, KLASSISK, ORGINAL, STANDARD, NATURELL, ÄKTA filmare är att man måste ha KEPS och KRULL... Eller kanske bara ha en kamera i handen.. svaret, får ni veta i nästa avsnitt av.. POKEMON !!

Grusgropen

Grusgropen

Den här gången vare dags att filma volterna i ett enormt sandtag i Tullinge (som ligger i Sverige). Första gången några av oss har blivit höjdrädda vid en inspelning. Den spelades in på sommaren 2009, men det är för i pyttsan inte sista gången vi lär göra filmer på det stället. Om du kan gissa rätt svar på hur många antal nävar sand det fanns totallt där så kan du vara med och vinna en årsprenumeration på navelludd !


SLUSSENBUSSEN

SlussenBussen


YEAH! Vi fick i uppgift av skolan att göra en egen musikvideo, och då bestämde vi oss Rackartygare att göra en egen låt också. Vi hade en förstjärtligt kort Deadline att hinna klart på så den blev inte lika bra som vi ville, men den blev toksuccé ändå! Den har blivit en partylåt som spelas på fester, folk har gjort parodier på den, folk har känt igen oss utomhus pga den.. Nog talat, se på den nu !

Cant touch this REMIX

Cant Touch This REMIX

Det dröjde ca 8 år innan Alex vågade publicera den här filmen. Det är på Alex själv när han gick i 3an och skulle sjunga MC HAMMER - Cant touch this..  fast med sin egna lilla version, en riktigt hipp remix som borde spelas på radion.  KÄNSLIGA TITTARE VARNAS!


Kockelikocken

Kockelikocken

Från början var detta en filmuppgift från skolan att göra en miljöfilm, och vi hade velat göra ett mojjsigt matlagningsprogram sjukt länge så NU såg vi våran chans!  Vi slaskade sönder med all möjlig tänkbar mat och sa helt enkelt att vi använde "ekologiska" matvaror till skolan. Aldrig har vi haft så roligt under en inspelning, "Alla-gråter-och-får-andningsproblem-samtidigt-som-man-håller-på-att-kissa-ner-sig-mätaren" var på 412%. SMAKLIG MÅLTID !


Dator Damp

Dator Damp

Brukar du bli förolämpad av din egen dator ??   Brukar du ha en hammare i byxan ??  BRA !  Då kommer du nog känna igen dig i denna film !


Thai Frisören

Thai Frisören

Äntligen får vi se den gamle legendariska thai frisören på ett utav hans arbetspass. Han har tränat i 20 år i ett tempel uppe i bergen i Sydvästra Happaranda. Thai Frisören har svart bälte i banjo och säckhoppning.


En Alex för mycket

En Alex för mycket

En kortkort film som handlar om den enkla anledningen till varför det bara finns EN utan varje person.


Snortarna

Snortarna

Ett gäng ungdomar som kanske knarkar en skvätt för mycket. Filmen var ett skolprojekt med tema kortfilm.
Man skulle väl kunna säga att den är lite parodi på filmen Sökarna. OBS!  Allt i filmen är på låtsas, Don´t Do Drugs !   Lär dig volta istället !


Detektiven

Detektiven

Landets mest värdelösa detektiv får ett uppdrag som till och med Ica Jerry skulle tycka var löjligt.
Inspelad i Falkenberg 2009. Check it OUT now or else..


Läskiga Skogen

Läskiga Skogen

Den här filmen innehöll så pass läskiga scener att 18 års gräns inte var tillräckligt, så det är pansionärsgräns nu.
Trots att mikrofoner och skådespelarnärvaro krånglade i filmen så fick vi till en del bra saker ändå. Vi har nog aldrig blivit nöjdare med någon annan egengjord specialeffekt än det som händer vid 4 minuter och 43 sekunder i filmen. Dagens Rekommendation är då alltså att ha på sig blöja under filmens gång.


The Lollipop Chase

The Lollipop Chase

JAAAAAAAAAAAMEN visst fan är det jobbigt när det kommer en tjuv och stjäl ens godisklubba !?  Den här filmen var ett skolprojekt med temat stumfilm. En fin karismatisk karaktär av akrobatik blandat med en syrlig sötma av humor samtidigt som godissuget simmar fram likt en koreansk folkpartist..   Den innehåller lite av varje med andra ord !


TV Tittandet

TV Tittandet

Den här filmen är egentligen ett ihopklipp av flera småfilmer som aldrig blev färdiga. SÅ!  Hoppa in i TV:s förpungliga värld och se oss som poliser, töntar, tuffingar och badvakter !


Skol Tips

Skol Tips

Alex, Martin och Olle hade tråkigt en dag i skolan och gjorde en film om hur man kan använda skolan på ett effektivare sätt. Om dessa tips och knep av någon gojjsig anledning INTE skulle fungera korrekt så var vänlig och skriv en kommentar för att boka en tid till privat lektioner av oss.


Gymnastik Fail

Gymnastik Fail

Alex blev tvingad att pröva köra trippel bakåtvolt men den blev inge vidare och slutade istället med ett personrekord i att tappa andan, det lät nästan som att han skulle föda barn !


Träning i SkolCurling

Träning i SkolCurlingHär ser vi Alex och Martin träna hårt inför VM i SkolCurling. Konkuransen är sjukligt hård har vi hört, tävlingen ska tydligen utspela sig i den Sydra delen NordVästra MellanÖstern.

Cant touch this REMIX av Alex

Cant touch this REMIX av AlexDet dröjde ca 8 år innan Alex vågade publicera den här filmen. Det är på Alex själv när han gick i 3an och skulle sjunga MC HAMMER - Cant touch this..  fast med sin egna lilla version, en riktigt hipp remix som borde spelas på radion.  KÄNSLIGA TITTARE VARNAS!

Trolleri med penna

Trolleri med penna


Ett askort klipp där Alex trollar lite med en vanlig penna, tjuvfilmat av Martin på någon random skoldag.


Mördar Maraton

Mördar Maraton

En rolig film som är inspelad 2008 i Falkenberg. Den handlar om det läskigt långa maratonet som våran huvudperson har anmält sig till. OBS!  Kan innehålla spår av talibaner.

 

 

 

 

Mördar Maraton Bloopers

 


En lite skojjig film med ett par felinspelningar från filmen Mördar Maratonet. Flum-mätaren var på 148% så det var inte rekordenkelt att hålla sig för garv.  tihihi

The Next Level

The Next Level


Den här filmen är enbart inspelad i gympahallen. MEN, låt er inte luras av det, den sevärd trots det. Legenden säger även att den som inte tittar på den här filmen.. kommer inte att få några julklappar! Det är ju upp till er men det är ju dumt att chansa.

The Super Edit

The Super Edit


DU DÄR!  Ja, precis du som läser det här, jag pratar med dig! Om DU gillar gamla svartvita filmer om dansande pansionärer .. så har du hamnat fel! Det här är flipfilm som vi spelade in i våran skola, på en tågstation eller två och i våran gympahall. Den är så fet att till och med Barack Obama hade satt sin festis i halsen! .. tror vi..


RSS 2.0